Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kotlety pod čepicí
(vde)
recept číslo: 1941
cepko.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 kotlety
4 půlky kompotovaných broskví
4 plátky šunky
4 plátky anglické slaniny
4 plátky tvrdého sýra
50 g sýra Niva
mletý pepř
sůl
olej

Marináda:
4 lžíce kečupu
4 lžíce oleje
4 stroužky česneku
oregano
tymián
 

Postup

Kotlety opláchneme, osušíme, na krajích několikrát nařízneme a lehce naklepeme. Vložíme je do marinády z kečupu, oleje, prolisovaného česneku, oregana a tymiánu. Množství koření záleží na chuti – orientačně oregana a tymiánu asi 1 rovná čajová lžička. Nádobu s kotletami přikryjeme a necháme je marinovat do druhého dne.
Zapékací misku vyložíme plátky anglické slaniny. Kotlety vyjmeme z marinády a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Vložíme je do zapékací misky a zalijeme zbylou marinádou. Na každou kotletu položíme plátek šunky, polovinu broskve obrácenou důlkem po pecce nahoru, do něj dáme nastrouhaný sýr Niva a celé překryjeme plátkem eidamu. Vše vložíme do rozpálené trouby a zapečeme, až se sýr roztaví, zezlátne a spolu s broskví vytvoří na kotletě krásnou čepici.
Jako přílohu použijeme vařené brambory či bramborovou kaši, doplníme hlávkovým salátem.

Poznámka:
Jde o dost pikantní úpravu masa, bude chutnat jistě mužům, ale méně vhodná je pro děti.

Názory čtenárů

Vypadá to zajímavě, určitě vyzkouším.
M. dne 21.8.2007
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".