Med s cukrem a máslem rozehřejeme, rozmícháme a necháme trochu vychladnout. Do vlahého vmnícháme vejce, skořici, hřebíček s strouhanou pomerančovou kůru (může být i sušená nebo lze použít pomerančovou tresť). Jedlou sodu prosijeme do mouky a postupně vmícháme do medové hmoty. Těsto necháme odležet 2 až tři dny na teplém místě.
Troubu si předehřejeme asi na 175 stupňů. Plechy si vyložíme papírem na pečení . Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát o síle asi 5 mm a vykrajujeme z něj své oblíbené (geometrické) tvary. Při uvedené teplotě pečeme asi 10 minut.
Na polevu si umícháme 250 g moučkového cukru se 4 lžicemi horké vody a potíráme tím sušenky. Ještě vlhké zdobíme malými kousky barevného kandovaného ovoce .
?