Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Lázeňská kachna
(cas)
recept číslo: 1937
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kachna
100 g mrkve
100 g očištěných žampionů
10 malých cibulek
50 g másla
300 ml bílého vína
sůl
zelená petrželka
 

Postup

Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme na povrchu i zevnitř a vložíme na pekáč. Pouze mírně ji podlijeme, pekáč přiklopíme poklicí a pečeme. Během pečení kachnu podléváme vypečenou šťávou (není-li jí dostatek, tak horkou vodou). Mrkev, cibulky i žampiony očistíme. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle,žampiony nakrájíme na plátky a vše společně s cibulkami opečeme na másle. Máme-li větší cibulky, rozkrojíme je na čtvrtky.
Když je kachna téměř měkká, rozdělíme ji na porce. Do pekáče vložíme osmaženou zeleninovou směs, na ni položíme kachní porce, podlijeme vínem, přiklopíme a dopečeme do měkka. Ke konci pečení odkryjeme, aby kachna na povrchu pěkně zčervenala. Podáváme s bramborem, bramborovými kroketami nebo s knedlíkem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".