Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sachrův dort
(kni)
recept číslo: 1934
sachrdo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
6 vajec
160 g másla
160 g moučkového cukru
160 g čokolády
160 g hladké mouky
meruňkový nebo višňový džem

Poleva:
120 g čokolády
100 g másla

Šlehačka či jiné zdobení
 

Postup

Do změklého másla vmícháme žloutky a moučkový cukr a třeme tak dlouho, až se vytvoří hladká hustá pěna. Přidáme čokoládu, kterou jsme nalámali a rozpustili v hrnečku nad párou a znovu třeme do zhoustnutí. Nakonec přidáme hladkou mouku (předtím ji prosijeme, aby byla dobře nakypřená) a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto vlijeme do vymaštěnou a moukou vysypané dortové formy. Rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů C. Pečeme pomalu (30 minut i více podle trouby). Zapíchnutím špejle ozkoušíme, zda je korpus hotový (na špejli se nelepí těsto). Po částečné zchladnutí uvolníme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
Vychladlý korpus potřeme po povrchu džemem – uděláme silnější vrstvu a je lepší, když ji necháme mírně zaschnout. Čokoládovou polevu připravíme tak, že si nejdříve rozpustíme v kastrolku máslo, odstavíme ze zdroje tepla a přidáme na kostičky nalámanou čokoládu. Mícháním v horkém tuku se rozpustí a vznikne hustá čokoládová poleva. Povrch dortu polijeme čokoládou (je to dost silná vrstva), na okrajích necháme trochu stéci dolů. Klasicky se tento dort zdobí šlehačkou, ale můžete použít i méně tradiční zdobení (viz fotografie – jde o koupené čokoládové lístečky a zlaté perličky).

Názory čtenárů

tento recept znám již 35 let V Y B O R N E!!!
Nutzová dne 10.3.2011 15:53:13
Chutná to jako dobrá kakaová bábovka.Džem a navrch čokoláda je dobrá kombinace.Zdobila bych klasicky-nespreyovou šlehačkou.
tralala dne 19.10.2010 18:00:46
docela bych chtěla vědět jak to chutná bylo by to pro kamošku která má narozky ale jsem zatím jen amatér a chtěla bych vědět jestli to je dobrá volba:):)
anonym dne 19.10.2010 09:41:16
no az na tu hladkou mouku tedy - ta je zde uplny nesmysl!
jana dne 1.11.2009 15:58:19
právě jsem dopekl vídenský z vitany je to rychlé achutná to. pravý sacher moc lidí asi nejedlo tak co čau KARA.
KARA dne 24.10.2009 19:21:10
Nic mi do toho nie je, ale tvoja reakcia na "já" je smiesna a "omezenec" si asi ty, lebo dotycny svojim prispevkom len vyjadril, ze to musi byt velmi dobra torta, co aj skutocne je. A ked uz si taka cukrarska odbornicka, jedla si vobec niekedy ORIGINAL Sacherovu tortu? Asi nikdy, cha.
Michal iz Slovakii dne 22.9.2009 12:23:13
Sachrův dort je výborný moučník, mnohokrát jsem jej pekla, nemá chybu..... a z toho "názoru" čtenáře "já" si vůbec nic nedělám, je to omezenec. Hodnotí a ani ho nejed. Předpokládám, že by dort ani neuměl upéci, cha.
Jana z VM dne 30.7.2009 08:30:26
hustý no fakt i když sem to nejed!=D
já dne 9.3.2009 17:13:18
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".