Do změklého másla vmícháme žloutky a moučkový cukr a třeme tak dlouho, až se vytvoří hladká hustá pěna. Přidáme čokoládu, kterou jsme nalámali a rozpustili v hrnečku nad párou a znovu třeme do zhoustnutí. Nakonec přidáme hladkou mouku (předtím ji prosijeme, aby byla dobře nakypřená) a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto vlijeme do vymaštěnou a moukou vysypané dortové formy. Rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů C. Pečeme pomalu (30 minut i více podle trouby). Zapíchnutím špejle ozkoušíme, zda je korpus hotový (na špejli se nelepí těsto). Po částečné zchladnutí uvolníme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
Vychladlý korpus potřeme po povrchu džemem – uděláme silnější vrstvu a je lepší, když ji necháme mírně zaschnout. Čokoládovou polevu připravíme tak, že si nejdříve rozpustíme v kastrolku máslo, odstavíme ze zdroje tepla a přidáme na kostičky nalámanou čokoládu. Mícháním v horkém tuku se rozpustí a vznikne hustá čokoládová poleva. Povrch dortu polijeme čokoládou (je to dost silná vrstva), na okrajích necháme trochu stéci dolů. Klasicky se tento dort zdobí šlehačkou, ale můžete použít i méně tradiční zdobení (viz fotografie – jde o koupené čokoládové lístečky a zlaté perličky).