Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Guláš z divočáka s jeřabinami
(vde)
recept číslo: 1921
kagulj.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg masa z divočáka (plec)
250 g cibule
6 velkých stroužků česneku
2 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
1 lžíce kmínu (drceného)
sůl
3 lžíce sádla
5 lžic zavařených jeřabin
2 krajíce tvrdého chleba
 

Postup

Maso nakrájíme na velké (gulášové) kostky. Cibuli oloupeme rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozpálíme sádle, orestujeme na něm cibuli, přidáme maso a také orestujeme. Přisypeme sladkou i pálivou papriku, kmín a prolisovaný česnek. Promícháme a zalijeme horkou vodou (nebo vývarem) tak, aby bylo maso téměř ponořené. Uvedeme do varu, potom zmírníme příkon tepla a pomalu pod pokličkou dusíme, až maso téměř změkne. Občas zkontrolujeme, promícháme a je-li třeba, podlijeme.
Z chleba odstraníme kůrky a nastrouháme ho. Přidáme ho do guláše a společně dále dusíme, až se drobečky chleba rozpustí. V této chvíli guláš osolíme a přidáme jeřabinový kompot bez šťávy. Promícháme a po malé chvíli odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s kynutým knedlíkem, případně s čerstvým chlebem.
Poznámka:
Kdo nemá rád „ovocnou“ variantu, může jeřabiny vynechat nebo je nahradit na kostičky nakrájenými kyselými okurkami. Pikantnost omáčky lze také zesílit přidáním nakrájené feferonky.

Názory čtenárů

jn zděnek má dobrej styl.. taky bych si ho dal ale nemám nato kotlík a lowe ale nevadí nekdy si ho dam ze zděnkem a hanákem pozdrav z Olomouce moje číslo je 723687426 posílat pouzeš gulášové recepty a pozvání na guláš
Fonzi From Olomouc dne 17.12.2009 13:12:03
dobrý jídlo nekdy bych si ho dal :-D
Zděnek dne 17.12.2009 13:09:12
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".