Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hroznový koláč
(cas)
recept číslo: 1908
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
200 g másla
100 g moučkového cukru
5 žloutků
Nádivka:
200 g hroznového vína
100 g mletých vlašských ořechů
100 g moučkového cukru
Sníh:
5 bílků
150 g moučkového cukru
 

Postup

Mouku promícháme s práškem do pečiva a promneme s kousky nakrájeného másla. Přidáme cukr, žloutky a zpracujeme v těsto, které necháme půl hodiny odležet v chladnu.
Na vále poprášeném moukou těsto rozválíme na plát o síle asi 8 milimetrů a pomocí válečku či utěrky ho přeneseme na plech na pečení, který jsme vytřeli tukem. Rozprostřeme ho až do okrajů.
Těsto posypeme hroznovým vínem a mletými ořechy promíchanými s cukrem. Potom povrch potřeme sněhem z bílků, do kterého jsme postupně zašlehali cukr.
Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi půl hodiny.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".