Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Fazole s cuketou
(cas)
recept číslo: 1906
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

400 g konzervovaných fazolí (bílé nebo červené)
200 g klobásy (uzeniny)
1 středně velká cuketa
1 lžíce rajčatového protlaku (kečupu)
1 lžíce plnotučné hořčice
80 ml vývaru (i z kostky)
snítka čerstvého tymiánu
drcený černý pepř
1 cibule
1 lžíce olivového oleje
 

Postup

Nejdříve si oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Klobásy oloupeme a také nařežeme na kolečka. V kastrole (nejlépe se silným dnem) rozpálíme olivový olej, orestujeme na něm cibuli. Když zesklovatí, přidáme nakrájenou uzeninu a společně ještě několik minut restujeme. Ke směsi přidáme rajčatový protlak, hořčici a krátce podusíme. Zalijeme vývarem, přidáme konzervované fazole, dochutíme tymiánem, čerstvě drceným černým pepřem a podle chuti osolíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut.
Cukety omyjeme, ale neloupeme. Nakrájíme je na hranolky a přidáme je do kastrolu k fazolím a párkům. Lehce je vmícháme do směsi a společně dusíme, až cuketa změkne.
Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".