Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Staročeská kachna
(kni)
recept číslo: 1898
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kachna
½ l červeného stolního vína
5 zrnek černého pepře
5 zrnek nového koření
2 bobkové listy
2 hřebíčky
špetka tymiánu a zázvoru
50 g slaniny
2 lžíce másla
2 větší cibule
50 g strouhaného chleba a perníku
citrónová šťáva
1 lžíce rybízové zavařeniny
 

Postup

Koření svaříme v troše vody, přidáme všechno víno, ale už nevaříme. Necháme zchladnout. Kachnu očistíme, rozdělíme na porce a přelijeme připravenou marinádou. Necháme ji v chladnu nejméně den uležet.
Druhý den si očistíme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Slaninu nakrájenou na nudličky rozškvaříme, přidáme na ni nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Na to vložíme kousky marinované kachny, podlijeme malou částí přecezené marinády, zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě do měkka. Upečené porce kachny vyjmeme, do výpeku přidáme další část marinády, zahustíme nastrouhaným chlebem a perníkem, dochutíme zavařeninou a citrónovou šťávou a promícháme. Vrátíme zpět porce kachny a společně prohřejeme.
Podáváme s kynutým knedlíkem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".