Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Grilované vepřové plátky
(vde)
recept číslo: 1880
majomas.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg vepřových plátků z kýty (krkovice)
sůl
Marináda:
šťáva ze dvou citronů
6 lžic oleje
1 lžíce majoránky
1 lžíce tymiánu
1 lžíce šalvěje
1 lžíce sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
3 stroužky česneku
 

Postup

Plátky masa opláchneme a důkladně osušíme. Z uvedených surovin si připravíme marinádu (česnek prolisujeme). Můžeme použít jak sušenou majoránku, šalvěj a tymián, tak i čerstvé bylinky. Plátky masa vložíme do marinády a důkladně promícháme. Misku s naloženým masem přikryjeme a dáme do chladna uležet. Stačí několik hodin, ale lepší je přes noc. Také je dobré maso v marinádě obrátit.
Při grilování maso obracíme a potíráme marinádou. Hotové maso osolíme a podáváme. Jako příloha jsou vhodné brambory, ale třeba i rýže nebo plátek čerstvého chleba. A sezónní zelenina jako obloha.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".