Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zapékané mexické plátky
(Ham)
recept číslo: 1857
mexpla.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

750 g řízků
(vepřové, kuřecí, krůtí)
8 stroužků česneku
pepř
chilli koření
sůl
olej
1 sterilované papriky
3 čerstvé slovenské zelené papriky
šlehačka

Tatarská omáčka:
4 lžíce majolky
mléko na zředění
4 stroužky česneku chilli koření
1 lžíce petrželky

 

Postup

Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli(koření podle chuti). Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky včetně výpeku přemístíme na pekáček, přidáme sterilované papriky a na nudličky pokrájené zelené papriky, na plátky nakrájený česnek, zalijeme šlehačkou, popřípadě ještě dosolíme. A dáme péct do trouby. Kdo chce může přidat i kukuřici.
Podáváme s různě upravenými brambory, přelité tatarkou.
Maso by mělo mít ostřejší česnekovou chuť.

Názory čtenárů

Recept mě velice zaujal,již ho mám vytištěný a příští týden ho vyzkouším.
Ivana dne 22.6.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".