Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Špekáčky v omáčce
(Dra)
recept číslo: 1852
speom.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg špekáčků (točeného salámu, měkkého salámu)
3 cibule
5 větších kyselých okurek
Omáčka:
16 lžic vody
8 lžic kečupu
8 lžic plnotučné hořcice
8 lžic oleje (olivového)
6 lžic octa
2 lžíce cukru
1 1/2 lžíce worcesteru
podravka (sůl)
chilli koření (pepř)

 

Postup

Uzeninu oloupeme a nakrájíme na plátky ( tak silné, aby se nám dobře jedly). S cibulí a okurkami uděláme to samé. Po nakrájení dáme vařit omáčku. Do kastrůlku odměříme přísady a necháme přejít varem, pak dáme asi 10 minut odležet (vychladit). Vše společně promícháme a je-li třeba dochutíme. Jíme hned nebo po vychlazení. Podáváme z pečivem.

Názory čtenárů

Já nedávám vodu,vše ostatní jo,ale nakonec přidám do hotové omáčky tatarku.Je to vynikající.
janatka dne 11.4.2008 23:49:05
Znám to pod názvem švejkovina a je to ideální dobrota na zpracování přebytečné uzeniny(špekáčky, točený salám,telecí párky...)
Hanny dne 30.3.2008 16:29:28
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".