Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jehněcí maso se zeleninou
(kni)
recept číslo: 1828
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g jehněčího masa
1 bílek
1 lžíce kukuřičné mouky
3 lžíce oleje
2 cm čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
2 lžíce sojové omáčky
2 středně velké pórky
250 g listového špenátu (čerstvého nebo zmraženého)
¾ hrnku zmraženého hrášku
1 lžička cukru
1 hrnek kuřecího vývaru
trochu chilli omáčky
citrónová šťáva
sůl
mletý pepř
 

Postup

Maso nakrájíme na nudličky tloušťky malíčku. V misce rozšleháme bílek s kukuřičnou moukou, solí a pepřem a maso s touto směsí promícháme. Necháme chvíli odležet a pokračujeme přípravou ostatních surovin.
Zázvor oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme, pórky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Špenátové listy omyjeme a natrháme na kousky, máme-li mražený listový špenát, pokrájíme ho asi na 2 cm velké kousky. Připravíme si i kuřecí vývar (stačí z kostky), do něj vmícháme cukr a chilli omáčku.
Na pánvi si rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme nakrájený zázvor, česnek, sójovou omáčku a 30 vteřin zprudka opékáme. Potom přidáme maso a také ho zprudka opečeme, až změní barvu. Snížíme teplotu, pánev přikryjeme a 3 minuty dusíme. Poté maso vyjmeme z pánve.
Na pánev dáme zbývající lžíci oleje, rozehřejeme ho a opečeme na něm pórek. Po třech minutách přidáme špenátové listy a hrášek a po krátkém opečení opět snížíme teplotu a další tři minuty dusíme. Přilijeme omáčku z kuřecího vývaru, vrátíme maso, lehce promícháme a dusíme pod pokličkou, až je maso se zeleninou měkké.
Hotový pokrm podle chuti zakápneme citrónovou šťávou. Podáváme s rýží.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".