Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kachna na divoko
(cas)
recept číslo: 1807
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kachna
100 g sardelové pasty
250 ml červeného vína
100 ml masového vývaru
250 ml smetany
1 cibule
5 kuliček černého pepře
5 kuliček jalovčinek
masový vývar
olej
sůl
 

Postup

Kachnu dobře očistíme, opláchneme, osušíme a zevnitř vytřeme sardelovou pastou. Povrch potřeme roztlučenými jalovčinkami. Takto upravenou kachnu necháme na chladném místě 4 dny odležet!
Poté kachnu osolíme, opečeme na oleji, podlijeme částí červeného vína a částí vývaru, přidáme nakrájenou cibuli a celý černý pepř, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. Během dušení podléváme zbývajícím vínem a vývarem. Jakmile je kachna měkká, vyjmeme ji. Do omáčky přidáme smetanu a chvíli ji povaříme. Kachnu rozporcujeme a rozdělíme na talíře. Hotovu omáčku přecedíme na maso. Můžeme doplnit plátkem citrónu.
Vhodnou přílohou je bramborový knedlík.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".