Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí plátky na kari
(cas)
recept číslo: 1798
hokari.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

4 plátky zadního hovězího masa
3 cibule
100 g tvrdého sýra (gouda, eidam)
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce kari koření
olej
masový vývar
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
špetka tymiánu
sůl
 

Postup

Plátky hovězího masa z obou stran lehce naklepeme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Váha cibule by měla zhruba odpovídat váze masa. V kastrolu (nejlépe se silným dnem) rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Vložíme připravené maso a opečeme ho po obou stranách. Přidáme hořčici, bobkový list, nové koření, tymián a kari. Maso podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka. Dáváme pozor, aby se nepřipalovalo. Je-li třeba, podlijeme. Na závěr přidáme část nastrouhaného sýra – ten omáčku zahustí.
Podáváme s vařenou rýží a na talíři ozdobíme maso a omáčku zbývajícím nastrouhaným sýrem.

Názory čtenárů

Moc dobré! Právě jsme dojedli. Rychlá a snadná příprava, takže zařazuju do svého kuchařského repertoáru :-).
Lucie dne 11.6.2011 23:05:28
Když už nějaké hovězí, tak dobře připravené. Tímto receptem se klidně inspirujte. Vyzkoušela jsem a je moc dobrý.
Iva dne 2.12.2008 19:57:24
Musím VŘELE(!!!!) doporučit.Chuť je naprosto netradiční a neuvěřitelně jemná:Prostě vynikající jídlo,velice příjemná změna v našem jídelníčku.Doslova mě tento recept nadchnul.S rýží(dělala jsem Basmati) je to skutečná pochoutka.Skutečně mohu jen doporučit!!!
Kateřina K.
Kateřina K. dne 13.9.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".