Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíčky (asi 3 až 4 kousky z jednoho). Každý kousek masa mírně osolíme, opepříme (lepší je čerstvě umletý pepř) a zabalíme do plátku bůčku. Lze také použít anglickou slaninu, ale chuť bude mírně jiná. Pod okraj bůčku vsuneme malou větvičku rozmarýnu a bůček připevníme jehlou na závitky nebo párátkem. Takto připravené kousky masa vložíme do malého pekáčku (může být lehce vytřený olejem) a necháme v chladnu odležet několik hodin (nejlépe přes noc). Druhý den vložíme pekáček do trouby rozpálené na 200 stupňů C a upečeme do zlatova. Nepečeme příliš dlouho, aby maso zůstalo šťavnaté.
Podáváme s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.
Poznámka:
Výborná pikantní slanina je bohužel tak malá, že do ní nejdou kousky masa zabalit. Tak jsem to řešila tak, že jsem kuřecí kousky a plátky napichovala střídavě na párátko.