Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Plněná očka z makrel
(vde)
recept číslo: 1787
maocka.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g filetů z makrel (na grilování)
1 pórek
1 vejce
sůl
směs koření na ryby (mořské)
3 lžíce strouhaného sýra
3 lžíce olivového oleje
jehly na závitky
 

Postup

Jde o jednoduchou, ale efektní úpravu rybího masa. Základem jsou filety z makrel (podlouhlé pruhy rybího masa bez kostí), ale mohou být i z jiných druhů ryb. Pokud je kupujeme zmražené, necháme je rozmrazit, opláchneme je a osušíme. Nejlépe to jde papírovými utěrkami, mražené ryby obsahují hodně vody a je vhodné je při osušování trochu zmáčknout a vodu vymačkat. Potom jednotlivé filety po obou stranách osolíme. Na prkénku je nožem upravíme do dlouhých pruhů, odřezky a malé kousky dáme stranou. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem. Každý pruh masa stočíme do volného očka a propíchneme jehlou na závitky. Vložíme do zapékací misky. V misce rozšleháme vejce se špetkou soli a se lžičkou koření na ryby. Přidáme nakrájené zbytky rybího masa a jemně nakrájený pórek. Promícháme a touto rybí směsí naplníme připravená rybí očka v zapékací misce. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme to trouby vyhřáté na 200 stupňů C, nepřikrýváme a zapékáme asi 15 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou a s hranolky.
Poznámka:
Filety z makrel na grilování jsou běžně k dispozici, pro čtyřčlennou rodinu stačí 2 balení (tj. 800 g). S náplní můžete experimentovat – místo pórku dát třeba naťovou cibulku, místo koření na ryby použít jiné vhodné koření nebo zelené bylinky. A ti, co rybí maso příliš nemusí, si to mohou trochu pokazit tatarkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".