Těsto připravíme dle návodu na obalu, jen ho doplníme vejcem, máslem, mletým pepřem a nasekanou zelenou petrželkou. Dobře ho propracujeme, vyválíme na silnější plát, pokrájíme ho na obdélníčky a do nich balíme půlky párků nebo malé párečky.
Na obalování si rozšleháme 2 vejce s trochou piva a špetkou soli. Každou kroketu smočíme ve vaječné směsi a obalíme ve strouhance. Strouhanku dobře přitiskneme. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci.
Podáváme doplněné čerstvou zeleninou (rajčata, zelený salát) a případně s některou z hotových studených jogurtových nebo majonézových omáček.
Poznámka:
Vhodnou přílohou třeba v zimě je i špenát. Špenátový protlak necháme rozmrazit,
prohřejeme, osolíme, opepříme, vmícháme lžičku instatní jíšky rozmíchané ve vlahé vodě a nakonec do špenátu zamícháme vejce. Doba přípravy je velmi krátká, po celou dobu špenát mícháme.