Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové kostky v zakysané smetaně
(kni)
recept číslo: 1776
zakost.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřové kýty
12 menších žampionů
1 zakysaná smetana
1 cibule
1 vrchovatá lžička sladké papriky
1 lžička soli
mletý pepř
2 stroužky česneku
250 ml kuřecího vývaru (z kostky)
3 lžíce hladké mouky
1 lžíce sádla
olej
 

Postup

Nejdříve si nakrájíme maso na kostky (můžeme použít i krůtí prsa). Očistíme žampiony a nakrájíme je na čtvrtky. Připravíme si kuřecí vývar. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, česnek také oloupeme a prolisujeme.
V kastrolu si rozpálíme olej, maso na něm rychle opečeme, vyjmeme a dáme stranou. K oleji přidáme trochu sádla (nebo másla) a orestujeme na něm připravenou zeleninu a žampiony. Zaprášíme hladkou moukou, za stálého míchání osmahneme a přilijeme kuřecí vývar a zakysanou smetanu, osolíme a okořeníme. Za občasného míchání povaříme asi pět minut. Poté vrátíme maso a ještě společně vaříme asi 10 minut. Ne déle, jinak maso přestane být měkké a šťavnaté.
Podáváme s těstovinami, s rýží nebo s bramborovým knedlíkem.

Názory čtenárů

Maso bylo po 10min stále tvrdé,doporučuju dusit déle nebo nakrájet na malé kousky.Jinak dobré.
Vlaďka dne 22.6.2006
O.K. ukládám k oblíbeným jídlům. Dávám bod.
Ivča dne 22.3.2006
Velmi dobré!
Jička dne 1.3.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".