Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Minutka s ořechovou omáčkou
(kal)
recept číslo: 1773
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

4 plátky z krůtích prsou
sůl
olej
sojová omáčka
grilovací koření

2 lžíce másla
6 lžic sekaných vlašských ořechů
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce másle
špetka skořice
1-2 hřebíčky
špetka chilli koření
bobkový list
¼ lžičky kurkumy
½ bujonové kostky
2 lžíce bílého vína
400 ml vody
sůl
3 lžíce husté zakysané smetany
2 lžíce nakrájených bylinek (petrželka, estragon, meduňka)

 

Postup

Porce masa opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Můžeme použít nejen krůtí maso, ale třeba i vepřové nebo kuřecí. Plátky masa osolíme, potřeme olejem a sojovou omáčkou a dáme odležet alespoň na hodinu do chladna.
Mezitím si připravíme hustou ořechovou omáčku. Oloupeme si cibuli a česnek, jemně nakrájíme a spolu s nasekanými ořechy podusíme na dvou lžících másla. Zasypeme lžící hladké mouky, přidáme hřebíček, špetku skořice a chilli koření, bobkový list a kurkumu. Promícháme a přilijeme dvě lžíce bílého vína a 4 dl vody, přisolíme a povaříme. Vyjmeme bobkový list a hřebíčky. Nakonec přimícháme asi tři lžíce husté zakysané smetany a nasekané bylinky. Poté už pouze přivedeme k varu a odstavíme ze zdroje tepla.
Odležené maso posypeme grilovacím kořením a obalíme v hladké mouce. Prudce ho opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.
Maso podáváme přelité omáčkou, vhodnou přílohou je rýže nebo brambory.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".