Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík v balíčku
(Cir)
recept číslo: 1772
krabal.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 králík
200 g slaniny nakrájené na tenké plátky
1 větší cibule
3 stroužky česneku
konzerva rajčat
provensálské koření
400 ml červeného vína
olivový olej
 

Postup

Králíka naporcujeme, každou porci osolíme, posypeme provensálským kořením a potřeme prolisovaným česnekem a olivovým olejem. Každý kousek zabalíme do tence nakrájené slaniny (použila jsem anglickou) a slaninu upevníme. Buď jehlami na ptáčky nebo ovážeme nití.
Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. V pekáčku nebo v kastrolu se silným dnem rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme připravené králičí balíčky, konzervovaná rajčata i se šťávou a přilijeme červené víno. Přikryjeme pokličkou, vložíme do trouby a necháme velmi pomalu dusit nebo spíše probublávat. Většinou nemusíme podlévat a asi po hodině a čtvrt zkontrolujeme, zda již není maso měkké. Šťáva má být hustá. Lze podávat s bílým chlebem, ale i s brambory (na fotografii jsou jako příloha použité opečené brambory s pažitkou).
Poznámka:
Připraveno podle receptu z knížky Vaření s Čiřinou (více viz autor). Jde o recept původem z Provence.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".