Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Salát z pomerančů a červené cibule
(cas)
recept číslo: 1746
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

3 pomeranče
1 červená cibule
10 černých oliv bez pecek
zelená petrželka
Zálivka:
Vinný ocet
 

Postup

Pomeranče oloupeme a pečlivě odstraníme i bílou slupičku, která je pod oranžovou kůrou. Cibuli také oloupeme a jak pomeranče tak cibuli nakrájíme na co nejjemnější plátky (použijeme vhodný nůž). Šťávu, která vzniká při krájení zachycujeme. Nakrájené plátky pomeranče i cibule klademe střídavě na sebe v tenkých vrstvách. Olivy i petrželku jemně nasekáme a posypeme obojím povrch salátu. Pokapeme zachycenou šťávou a vinným octem. Salát necháme před podáváním alespoň hodinu v chladnu odpočinout.
Poznámka:
Zejména v zimě je to vítaná vitamínová bomba. Tento salát se hodí třeba ke kuřecímu masu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".