Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zázvorový králík
(vde)
recept číslo: 1743
kraza.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 králík
100 ml sojové omáčky
250 ml červeného vína
8 stroužků česneku
1 lžička mletého zázvoru
100 g anglické slaniny

hranolky
zeleninová směs (Findus)
 

Postup

Králíka si den předem naložíme do marinády. Do hlubší misky rozmačkáme oloupané stroužky česneku, přidáme sojovou omáčku, víno a lžičku mletého zázvoru. Promícháme. Králíka rozdělíme na porce a ponoříme je do marinády. Misku přikryjeme a maso necháme do druhého dne v chladnu marinovat. Pokud maso není potopené, alespoň jednou ho otočíme.
Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou, na ni poklademe porce králičího masa, zalijeme marinádou, přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů C až je maso měkké.
Jako příloha se hodí hranolky či brambory v různých úpravách. Doplníme zeleninou. V létě čerstvou, v zimě můžeme použít třeba předvařenou mraženou zeleninu. Stačí ji dát na až 8 minut do mikrovlnky na plný výkon (v polovině doby ji trochu promícháme) a hned ji můžeme použít jako přílohu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".