Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí játra na bazalce
(vde)
recept číslo: 1734
jabaz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 zakysaná smetana
2 cibule
2 jablka
sůl
mletý pepř
olej
kousek másla
250 g zeleného hrášku (mraženého)
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce čerstvé (mražené) bazalky
100 ml vývaru
 

Postup

Připravíme si dvě pánve, větší a menší. Kuřecí játra odblaníme a nakrájíme na kousky. Oloupeme obě cibule a nakrájíme na jemné kostičky. Hrášek nerozmrazujeme, jen si odsypeme potřebné množství ze sáčku a necháme chvíli v teple. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na drobnější kostičky. Na větší pánvi rozpálíme olej, na něm orestujeme polovinu nakrájené cibule a přidáme k ní nakrájená játra. Opečeme je, poprášíme hladkou moukou, promícháme a po malé chvíli přilijeme vývar. Chvíli dusíme, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou bazalkou a nakonec přidáme zakysanou smetanu. Promícháme, ještě minutku společně podusíme a odstavíme ze zdroje tepla. Na druhé pánvi rozpustíme kousek másla, orestujeme na něm zbytek cibule, přidáme hrášek a nakrájené jablko a společně chvíli dusíme. Tuto směs přimícháme k hotovým játrům s bazalkou a hned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.
Poznámka:
Je to rychlé, relativně levné a díky bazalce krásně voňavé jídlo. Bazalku jsem neměla čerstvou, ale mraženou.

Názory čtenárů

Rychlé, dobré, lehké a levné.
Iva dne 17.1.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".