Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hradecká vepřová roláda
(vde)
recept číslo: 1729
hrarolka.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

Plát vepřového masa
100 g strouhanky
mléko
300 g mletého masa
1 vejce
2 bílky
grilovací koření
sůl
1 větší klobása
100 g slaniny
100 g zmraženého listového špenátu
 

Postup

Základem pro dobrou roládu je plát vepřového masa. Dejte si jej připravit u řezníka nebo přímo kupte maso na roládu. Já používám vepřový bůček, ale můžete samozřejmě použít i maso kvalitnější. Plát masa po obou stranách posolíme, rozprostřeme ho na potravinářskou fólii a věnujeme se přípravě nádivky. Do misky nasypeme strouhanku, přidáme 1 lžící grilovacího koření, posolíme a přilijeme tolik mléka, aby po zamíchání vznikla hustší kaše. Do této směsi přidáme mleté maso a vejce a dobře promícháme. Nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků. Masovou směsí potřeme připravený masový plát. Klobásu podélně rozkrojíme na 4 kusy a položíme na masovou směs. Rovnoměrně poklademe i pokrájený listový špenát (nemusíme ho rozmrazovat). Pomocí potravinářské fólie roládu co nejpevněji zavineme a omotáme silnější bavlněnou nití. Na pánvi si orestujeme slaninu, přidáme trochu oleje a roládu po všech stranách opečeme. Poté ji přeneseme na pekáč, kde je asi 1 mm vody, přelijeme slaninou s olejem, na kterém jsme ji opékali, pekáč přikryjeme a pečeme v troubě. Doba pečení je asi 1,5 až dvě hodiny. Po upečení necháme chvíli odstát, odstraníme nit a roládu krájíme na plátky. Vhodnou přílohou jsou brambory či bramborová kaše a čerstvá zelenina (nebo dušená baby karotka, jako na fotografii).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".