Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na hořčici
(vde)
recept číslo: 1726
krahor.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 králík
2 cibule
300 g baby karotky (mražené)
1 pórek
100 g celeru
200 g žampiónů
olej
2 lžíce plnotučné hořčice
100 g zakysané smetany
sůl
bílý pepř
1 lžička tymiánu
2 bobkové listy
1 lžička rozmarýnu
300 ml bílého vína
 

Postup

Králíka rozporcujeme, opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Očistíme si všechnu zeleninu, a nakrájíme ji na větší kousky – špalíčky. Baby karotku nerozmrazujeme, ale pokud ji nemáme k dispozici, můžeme místo ní použít normální mrkev a také ji nakrájet na špalíčky. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Připravíme si pekáč s poklicí. Teprve když máme připravenou všechnu zeleninu, rozpálíme si na pánvi olej a porce králičího masa na něm opečeme po všech stranách. Vyjmeme je, předáme do pekáče a na zbylém tuku orestujeme nejdříve cibuli, potom přidáme všechnu zeleninu a nakonec žampiony. Maso v pekáči posypeme kořením a navršíme na něj orestovanou zeleninu, mírně osolíme. Pekáč přiklopíme a maso se zeleninou pomalu dusíme v troubě do měkka. Podlévat prakticky nemusíme. Jakmile je maso měkké, opatrně ho vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple. V hrnečku si rozšleháme hořčici se zakysanou smetanou a zamícháme ji do zeleninové směsi. Pekáč znovu přikryjeme, vrátíme do trouby a necháme tam asi 15 minut. Podáváme s rýží nebo s bílým pečivem.
Poznámka:
Příprava tohoto jídla trvá asi 3 hodiny, ale jde spíše o to, začít včas. A dobu, kdy se maso se zeleninou dusí v troubě, můžeme využít na něco jiného.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".