Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vánoční suchary
(cas)
recept číslo: 1712
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

80 g másla
500 g polohrubé mouky
20 g cukru moučka
20 g droždí
1 vejce
citronová kůra
mandle
mléko
 

Postup

Nejdříve rozdrobíme do 100 ml vlahého mléka droždí a necháme ho vzejít. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme. Změklé máslo utřeme se žloutkem a cukrem, přidáme mouku, kvásek, mandle, citrónovou kůru a tolik mléka, aby vzniklo těsto tuhé asi jako na vánočku. Těsto vařečkou vypracujeme do hladka, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Poté z něho vytvoříme dvě dlouhé šišky, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, opět přikryjeme utěrkou a necháme znovu vykynout asi půl hodiny. Potřeme je rozšlehaným bílkem s vodou a ve středně vyhřáté troubě upečeme do červena. Druhý den je nakrájíme ostrým nožem na plátky, poskládáme na plocho na plech a na něm je upečeme do růžova. Ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".