Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí řízky se sýrovou omáčkou
(vde)
recept číslo: 1709
kursyrb.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

4 kuřecí řízky
sůl
grilovací koření
olej
200 g strouhaného tvrdého sýra
2 snítky čerstvé šalvěje
1 kelímek sladké smetany
1 kelímek mléka
(instantní světlá jíška)
 

Postup

Příprava je velmi jednoduchá, jen je třeba si vše trochu promyslet předem a dobře zorganizovat, protože toto jídlo je nejlepší čerstvé. Vzhledem k délce přípravy začneme s přílohou. Hodí se těstoviny, ale třeba i americké brambory nebo hranolky. Připravíme si i nějakou čerstvou sezónní zeleninu na oblohu. Poté omyjeme a osušíme kuřecí řízky a lehce je po obou stranách naklepeme.
Posolíme a posypeme grilovacím kořením a necháme chvíli odležet. Zatím se věnujeme přípravě omáčky.
Do kastrolku nalijeme smetanu a zředíme mlékem a zahříváme. Mezitím si nasekáme šalvějové lístky. Do horkého mléka vsypeme nastrouhaný sýr a mícháme (nejlépe metlou na ruční šlehání). Sýr by se měl úplně rozpustit. Poté přidáme nasekanou šalvěj, promícháme, případně osolíme, omáčku odstavíme a udržujeme teplou. Pokud by se nám zdála příliš řídká, můžeme přidat lžičku instantní jíšky a nechat trochu provařit.
Na rozpáleném oleji opečeme kuřecí řízky po obou stranách, na talíři je obložíme čerstvou zeleninou a polijeme sýrovou omáčkou.

Názory čtenárů

Vřele doporučuji! Doma děláme něco podobného: Mírně naklepané kuřecí řízky opéct po obou stranách na oleji, vyjmout je, osolit a opepřit. Výpek zalít šlehačkou a rozpustit v ní kostku taveného sýra (ne všechny jdou dobře rozpustit - doporučuji Apettito z Želetavy nebo Veselou krávu). Omáčku dochutit solí a pepřem. Jako přílohu používám široké barevné nudle, které se vaří pouze 1min. Je to opravdu velice nenáročné jídlo s dobou přípravy asi 10min. Velkou výhodou je snadná příprava třeba jen pro 1 osobu.
Lucka dne 12.12.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".