Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Čokoláda
(vde)
recept číslo: 17
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g ztuženého tuku (Iva, Omega)
200 g moučkového cukru
100 g kakaa
1 vanikový cukru
velká čokoláda na vaření
1 1/2 balíčku čokoládového pudingu


 

Postup

Čokoláda je určena na polevy na nejrůznější řezy (uvedené množství stačí na polití řezů na velkém plechu), ale i na vánoční cukroví (množství polevy nutno přizpůsobit potřebě). Jde o poměrně tvrdou a lesklou čokoládovou polevu. Lze ji ale také nalévat do formiček na cukroví (vypláchnutých studenou vodou).

Čokoládu vaříme nad párou - menší hrnek či kotlík postavíme do většího hrnku s vodou a zahříváme. Na dno kotlíku nakrájíme či nastrouháme na hrubém struhadle ztužený tuk, nasypeme přes síto prosátý moučkový cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, kakao, přidáme na kousky rozlámanou čokoládu na vaření. Mícháme vařečkou až do dokonalého rozpuštění všech surovin a spojení v hladkou čokoládovou hmotu. Pokud se zdá čokoláda hustá (záleží na způsobu, jak ji chcete použít), lze přidat dodatečně kousek ztuženého tuku. Ještě teplou čokoládovou hmotou poléváme pečivo.

Poznámka:
Pokud Vám poleva např. při polévání drobného cukroví postupně tuhne, je lepší mít kotlík stále ponořený do teplé vody. Zbylou polevu lze uchovat v ledničce a pro další použití ji opět v teplé vodě rozehřát.

Názory čtenárů

Jenom se to jmenuje "čokoláda" omylem - je to oslazený omastek s nepochopitelným přídavkem škrobu ve formě pudinku. Ale určitě se po tom nikdo neotráví, tak proč ne.
Šumafuk dne 30.12.2007
Můj koníček je již mnoho let dělat před vánocemi čokoládu-i na stromeček,ovšem tento recept bych hodnotil vysoce i nad "TOVÁRNÍ"čokoládu -je výborná!!
Jaroslav F. dne 20.12.2007
Jednodušší je vařit čokoládu v mlékovaru.
Vlaďka dne 23.11.2001
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".