Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Salát z červeného zelí
(cas)
recept číslo: 1695
cezelsa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

½ hlávky červeného zelí
1-2 cibule
2 jablka
slunečnicová semínka
1 citrón
olivový olej
jablečný ocet
1 lžíce soli
cukr
mletý pepř
5 zrnek nového koření
1 bobkový list
 

Postup

Zelí jemně nakrouháme. Do velkého hrnce si dáme vařit vodu se solí, bobkovým listem a novým kořením. Jakmile se začne voda vařit, vsypeme do ní nakrájené zelí, odstavíme ze zdroje tepla a zelí necháme ve vodě asi 5 minut. Potom vodu slijeme a zelí necháme vychladnout.
Jablka neloupeme, odstraníme pouze jádřince, nakrájíme je na kostičky nebo plátky a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Vychladlé a spařené zelí dáme do salátové misky, přidáme nakrájenou cibuli a jablka. Zálivku si připravíme z octa, cukru, soli. vody a oleje. Největší problém je množství těchto surovin – pro začátek zkuste 2 lžíce vody, 2 lžíce oleje, rovnou kávovou lžičku soli a 2 lžíce vody. Promíchejte, nalijte na salát a znovu promíchejte. Časem možná dospějete k jiným množstvím surovin na zálivku, to záleží na tom, co máte rádi. Salát je lepší nechat trochu odležet v chladnu. Před podáváním ho hustě posypeme slunečnicovými semínky.
Hodí se k pečenému masu, ale i jako lehká a zdravá večeře třeba v kombinaci s celozrnným pečivem.

Názory čtenárů

Sála je výborný,jen jsem ho trochu víc přisladila a nastrouhala do něj mrkev na hrubo dostal tím hezkou barevnou mozaiku.
Martina dne 24.4.2010 15:57:03
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".