Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Mletý gulášek
(Ham)
recept číslo: 1692
mletygul.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

750 g vepřového plecka (ramínka)
2 cibule
olej
sůl
česnek
paprika
pepř
kmín
majoránka
2 gulášové kostky
bobkový list
hladká mouka
 

Postup

Maso umeleme na větší kousky. Do kastrolku dáme olej a najemno nakrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Pak do ní přidáme umleté maso,přidáme papriku a zarestujeme. Dále přidáme sůl, kmín, gulášové kostky, bobkový list , přidáme česnek, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka. Když je maso měkké, necháme vydusit přebytečnou vodu, zamícháme asi 1 lžíci hladké mouky, podlijeme vodou a necháme chvilku povařit. Nakonec přidáme majoránku.
Podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Já vím, nic nového pod sluncem, ale pro seniory.

Názory čtenárů

Moc dobré, vřele doporučuji!
Petr dne 16.11.2005
Je velice chutný a především rychle vařený. Použila jsem jen obyčejné mleté a přidala tři lžičky rajčatového protlaku. Výsledek mne opravdu mile překvapil.
Drahuše dne 16.11.2005
Guláš zase trochu jinak, proč ne, vyzkoušela bych možná i jako "segedín", uvidíme...
Maj dne 10.11.2005
No to je nápad. Pro maminku, které je skoro 90 roků výborný. Dík.
J. Hamalová dne 10.11.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".