Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Játra se slaninou z jednoho hrnce
(cas)
recept číslo: 1691
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

450 g brambor
350 g kuřecích nebo vepřových jater
3 lžíce olivového oleje
sůl
mletý pepř
30 g másla
1 lžička papriky
80 g anglické slaniny
1 cibule
1 stroužek česneku
1 jablko
konzerva rajských jablíček
1 snítka tymiánu (nebo sušený)
1 lžíce worcesterské omáčky
3 lžíce sekané zelené petrželky
 

Postup

Brambory uvaříme, ale ne úplně do měkka. Lepší jsou menší, po uvaření je stačí pouze rozpůlit, jinak je nakrájíme na větší kousky. Na velké pánvi si rozpálíme olej a brambory na něm opečeme po všech stranách do zlatova. Přeložíme je na talíř a uchováme v teple.
Játra opláchneme a necháme okapat. Okořeníme je paprikou a pepřem a na rozpáleném másle je opečeme do hněda. Teprve poté je osolíme, vyjmeme na talíř a také uchováme na teplém místě. Oloupeme si cibuli a česnek a jablko a vše nakrájíme. Taktéž si nakrájíme slaninu, otevřeme konzervu s rajčaty a nasekáme je na větší kusy. Na pánev přidáme trochu oleje a nejdříve osmahneme slaninu, cibuli a česnek. Potom přidáme jablko a rajčata, tymián a worcesterskou omáčku, promícháme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a mírným varem vaříme asi 4 minuty. Do omáčky přidáme opečené brambory a kousky jater, zakryjeme a vše necháme společně pár minut prohřát. Dochutíme mletým pepřem a ozdobíme zelenou petrželkou.
Poznámka:
Na přípravu použijeme pořádně velkou a hlubokou pánev s pokličkou. I když jde o recept z jednoho hrnce, při přípravě jich našpiníme více než dost.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".