Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové ragú z mletého masa
(Ham)
recept číslo: 1688
ragumle.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

500 g mletého plecka
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 malá konzerva hrášku
2 citrony
sůl
pepř
hladká mouka
2 lžíce posekané petrželky
mléko nebo smetana 1 vejce
1 žloutek
1 cibule
worchesterová omáčka
100 ml bílého vína
olej na smažení
sůl
 

Postup

Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 200 ml mléka, pepř popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Promícháme a necháme chvilku v ledničce odpočinout. Pak děláme malé kuličky a smažíme na oleji dozlatova.
Na pánev dáme rozpustit asi 2 lžíce másla, na něj dáme nakrájenou mrkev, petržel , cibuli, celer necháme orestovat , až je zelenina měkká. Přidáme šťávu z jednoho citronu a zamícháme. Do toho dáme 1 lžíci hladké mouky, zalijeme mlékem nebo smetanou , ve kterém jsme rozšlehali žloutek, přidáme asi 6 slabých plátků citronu, kůru z jednoho citronu, víno a necháme chvilku povařit. Posolíme a kdo chce dochutí si worchesterovou omáčkou. Podávám s rýží.

Názory čtenárů

To vypadá dobře!!!
Maj dne 10.11.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".