Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí prsíčka po italsku
(cas)
recept číslo: 1682
poital.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 řízky z kuřecích prsou
1 lilek
2 malé cukety
4 rajčata
6 lžic olivového oleje
3 lžíce balzámového octa
5 posekaných listů čerstvé bazalky
40 g strouhaného parmazánu
2 lžičky provensálských bylinek
sůl
mletý pepř
 

Postup

Kuřecí řízky omyjeme a osušíme, rovněž zeleninu omyjeme a očistíme. Cukety a lilek pokrájíme na kostky, rajčata rozčtvrtíme. Připravíme si marinádu smícháním olivového oleje s balzámovým octem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem. Do této zálivky ponoříme všechnu zeleninu a maso a marinujeme asi půl hodiny.
Poté maso i zeleninu z marinády vyjmeme, necháme okapat a maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Vyjmeme a uchováme v teple. Ve stejném oleji prudce opékáme zeleninu po dobu asi 10 minut. Poté přilijeme zbylou marinádu a ještě chvíli tepelně upravujeme.
Parmazán smícháme s provensálskými bylinkami a rozdělíme na kuřecí řízky. Rozehřejeme gril a maso ještě zapečeme pod grilem.
Takto připravené kuřecí řízky obložíme zeleninou a jako přílohu použijeme bagetu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".