Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tatarské azu
(Ham)
recept číslo: 1670
tataazu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1000 g hovězího zadního masa
2 velké cibule
8 velkých sladkokyselých okurek
olej
máslo
sůl
mletý pepř
1 malý rajský protlak
stejné množství kečupu
smetana
 

Postup

Do kastrolu dáme rozehřát trochu oleje a trochu másla, na to dáme rozkrájenou cibuli a na hranolky pokrájené maso. Osolíme, opepříme a necháme dusit ve vlastní šťávě. Když je maso asi do půlky hotové, přidáme na nudličky pokrájené okurky, rajský protlak a kečup a necháme dusit do měkka. Na závěr přimícháme smetanu. Pokud jsme udělali šťávy víc, je možné zahustit hladkou mouku.
Jako příloha se podávají opečené brambory nebo hranolky

Názory čtenárů

Ak by ste v Tatársku dali do azu smotanu a kecup, bud by Vám odrezali obidve ruky, alebo aspon prinútili prestúpit na islam! Kecup je americký recept, ktorý v tatárskej oblasti nepoznajú viac nez 20 rokov a recept na Azu existuje od nepamäti. Okrem toho kecup nepatrí do varenia, je na ochutenie hotového jedla (hlavne Fastfood). Dnes takzvaní profesionálni kuchári kecup pouzívajú, pretoze sú tak "naucení". Je to pohodlné, konzumenti to pouzívajú do varenia aj doma a teda neprotestujú. Recept na Tatárske azu sa k nám rozsíril za komunistickej éry aj ked nie celkom tak, ako tam. Prícina bola, ze sa musel prispôsobit vtedajsím dostupným ingredienciám.
Jozef T. dne 10.7.2015 10:00:46
1 kg mäsa je pre celú restauráciu? Nikde nefiguruje pocet porcií!
Mária Soltészová dne 16.7.2013 10:34:28
Nikdy som nejedol Azu so stavou (omáckou), v ktorej by bola smotana. Pretoze máme radi stavu, ktorá smotanu obsahuje (napr. paprikás), tak to skúsim. Nezrazí sa smotana pri styku s uhorkami?
Eva dne 15.1.2013 10:47:15
Já dělám, azu bez smetany a rajskějo protlaku,ale někdy zkusím Vaší variantu také když se přidá čerstvá paprikla,žampiony, cibule a sušená majoránka to ,už ale není azu snad Svratecký gulál +malé bramboráčky.
Marie dne 3.7.2008 07:26:01
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".