Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ostružinový koláč se sněhem
(cas)
recept číslo: 1664
boko.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky
125 g másla
40 g moučkového cukru
1 žloutek
½ vanilkového cukru

Náplň:
Rybízová zavařenina
400 g čerstvých ostružin
2 jablka
4 lžíce cukru
1 lžíce solamylu
špetka skořice

Sníh:
2 bílky
100 g moučkového cukru
 

Postup

Mouku, cukr a rozsekané máslo rukama promneme. Potom přidáme žloutek a vanilkový cukr a rychle zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladnu asi 30 minut odpočinout.

Ostružiny opereme a necháme okapat. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Promícháme, přidáme cukr, škrobovou moučku a skořici a ještě jednou promícháme.

Odpočinuté těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na placku o něco větší, než mám formu. Formu lehce vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Placku do ní pomocí utěrky přeneseme a dobře ji přitiskneme nejen na dno, ale i na okraje formy. Přebytečné těsto odkrojíme, uděláme z něj bochánek, znovu rozválíme, přidáme na dno formy a znovu dobře přitiskneme. Takto připravený korpus upečeme zprudka v předehřáté troubě. Po vyjmutí hotového korpusu troubu ztlumíme asi na 150 stupňů.

Z bílků si ušleháme sníh a do hotového sněhu zašleháme cukr.
Upečený korpus potřeme rybízovou zavařeninou, naplníme ostružinovou směsí a povrch potřeme sněhem z bílků. Koláč vrátíme zpět do trouby a dopékáme nebo spíše sušíme, až sníh na povrchu zezlátne.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".