Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pstruzi na kaparech
(cas)
recept číslo: 1663
pstruka.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

4 pstruzi
1 citrón
2 malé cibule
40 g másla
60 g hladké mouky
300 ml bílého vína
mletý pepř
mletá sladká paprika
60 g mandlí
3 lžíce kaparů
tuk na pečení
hladká mouka na obalení
sůl
 

Postup

Vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme a zevnitř i vně osolíme. Pokapeme je citrónovou šťávou a necháme v chladnu odležet asi jednu hodinu.
Zatím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na velmi malé kostičky. Osmahneme ji na másle, zaprášíme hladkou moukou, znovu osmahneme, zalijeme vínem, rozšleháme a asi 10 minut povaříme. Omáčku osolíme a okořeníme pepřem a mletou paprikou. Poté do ní přidáme oloupané a na lupínky nakrájené mandle a jemně nasekané kapary. Omáčku odstavíme ze zdroje tepla a podle potřeby dochutíme citrónem.
Pstruhy obalíme v hladké mouce, na pánvi rozehřejeme tuk a pstruhy opečeme po obou stranách dozlatova. Pak je urovnáme do zapékací misky, zalijeme připravenou omáčkou a zprudka zapečeme v troubě. Stačí 10 až 15 minut. Podáváme s dušenou rýží nebo se širokými nudlemi nebo třeba s bílou bagetou a s čerstvou zeleninou.
Poznámky:
Mandlové lupínky zkusíme koupit hotové. Připravovat si je z celých mandlí je hrozná piplačka.
Pokud nemáme doma právě rybáře, můžeme koupit pstruhy třeba zmrazené. Dáme si však pozor na kvalitu zmrazených ryb, neměly by být „obrostlé“ ledem!

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".