Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Uzené maso se švestkovou omáčkou
(vde)
recept číslo: 1662
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g uzeného masa
200 g sušených švestek
50 g tuku
2 lžíce hladké mouky
kousek skořicové kůry
1-2 lžíce cukru
sůl
citrónová šťáva na ochucení
 

Postup

Uzené maso opláchneme, vložíme do vařící vody a uvaříme do měkka. Sušené švestky opláchneme, zalijeme vlažnou vodou a necháme nabobtnat. Potom je zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme špetku soli, cukr a skořicovou kůru a za stálého míchání je rozvaříme. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji do rozvařených švestek a za občasného míchání provaříme. Potom omáčku rozmixujeme a podle chuti přidáme citrónovou šťávu.
Uzené maso nakrájíme na plátky, na talíři polijeme omáčkou a jako přílohu použijeme bramborový nebo houskový knedlík.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".