Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi pekáč vytřený tukem. Na povrchu brambory osolíme. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a lehce naklepeme přes potravinářskou fólii nebo mikrotenový sáček. Každý plátek masa osolíme a silněji posypeme mletou paprikou a pepřem po obou stranách. Takto připravené maso rozložíme na pokrájené brambory a mezi ně nasypeme olivy. Pokapeme trochou oleje a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Při pečení postupně poléváme olejem a pak smetanou, asi po 20 minutách maso obrátíme, aby se dobře opeklo i po druhé straně.
Podáváme s hlávkovým salátem.
Poznámka:
Připravené kuřecí plátky můžeme před tepelnou úpravou i marinovat asi půl hodiny v oleji. Maso pak bude křehčí a olej použijeme k polévání masa v první fázi pečení.