Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Malé roládky s kuřecím masem
(vde)
recept číslo: 1658
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

4 ks řízků z vepřové kýty
2 ks kuřecích prsou
8 plátků pikantní slaniny
8 špenátových listů
4 plátky sýra
1 cibule
1 malá plechovka sterilovaného hrášku
1 stroužek česneku
2 lžíce kečupu (sladkého)
3 lžíce smetany
2 lžíce hladké mouky
sádlo
mletá sladká paprika
mletý pepř
sůl

 

Postup

Vepřové řízky naklepeme, po obou stranách osolíme a mírně opepříme a rozdělíme na poloviny tak, aby se do masa daly zavinout ostatní suroviny. Také řízky z kuřecích prsou naklepeme a rozdělíme na 8 kousků. Plátky sýra rozdělíme na poloviny.
Na vepřové maso položíme list špenátu, na to plátek sýra, plátek kuřecího masa a plátek slaniny. Pokud nemáme čerstvý špenát, lze použít zmražený listový špenát. Vše pevně zavineme a upevníme buď jehlou na závitky nebo převážeme silnější nití. V kastrolu rozpálíme sádlo a takto připravené roládky na něm opečeme po všech stranách. Vyjmeme je a udržujeme v teple. Ve výpeku zpěníme nakrájenou cibuli, mícháme kečup, trochu sladké papriky, podlijeme mírně vodou, promícháme, vložíme zpět závitky a pod pokličkou je dodusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme a opět udržujeme v teple. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlahou vodou, promícháme a povaříme. Přidáme hrášek z konzervy, smetanu a necháme přejít varem. Vrátíme zpět roládky, prohřejeme a podáváme.
Vhodnou přílohou je rýže nebo třeba těstoviny promíchané s opečenou strouhankou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".