Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Mleté maso s baklažánem
(kni)
recept číslo: 1657
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

800 g baklažánů
800 g mletého masa (hovězí + vepřové)
160 g oleje
1 bílý jogurt (kvalitní)
100 g strouhané housky
2 lžíce hladké mouky
2 vejce
200 g cibule
300 g rajčat
100 g zelené papriky
sůl
mletý pepř
zelená petrželka
 

Postup

Nejdříve se věnujeme přípravě baklažánů. Odstraníme stopku a bubák a nakrájíme je na plátky o síle asi 5 mm. Plátky po obou stranách posolíme a necháme je odstát, až se „zpotí“ – budou na nich malé kapičky tekutiny. Potom je opláchneme, osušíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Osmažíme je na oleji, vyjmeme a udržujeme v teple.
Na trošce oleje osmažíme cibuli nakrájenou na tenké plátky, očištěné a na nudličky nakrájené papriky, nakrájená rajčata a nasekanou zelenou petržel. Na tento základ přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme vejce, promícháme a podusíme.
Do zapékací misky naklademe jednu vrstvu opečených baklažánů, pak vrstvu masové směsi a opakujeme. Vše zalijeme jogurtem a pečeme v troubě do červena.
Poznámka:
Jde o srbský pokrm, recept se možná hodí tomu, kdo má rád tepelně upravovanou zeleninu všeho druhu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".