Nejdříve se věnujeme přípravě baklažánů. Odstraníme stopku a bubák a nakrájíme je na plátky o síle asi 5 mm. Plátky po obou stranách posolíme a necháme je odstát, až se „zpotí“ – budou na nich malé kapičky tekutiny. Potom je opláchneme, osušíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Osmažíme je na oleji, vyjmeme a udržujeme v teple.
Na trošce oleje osmažíme cibuli nakrájenou na tenké plátky, očištěné a na nudličky nakrájené papriky, nakrájená rajčata a nasekanou zelenou petržel. Na tento základ přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme vejce, promícháme a podusíme.
Do zapékací misky naklademe jednu vrstvu opečených baklažánů, pak vrstvu masové směsi a opakujeme. Vše zalijeme jogurtem a pečeme v troubě do červena.
Poznámka:
Jde o srbský pokrm, recept se možná hodí tomu, kdo má rád tepelně upravovanou zeleninu všeho druhu.