Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Španělská česnečka
(cas)
recept číslo: 1649
spaces.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

¼ hrnku olivového oleje
7 stroužků česneku
½ hrnku strouhanky
lžička sladké mleté papriky
3 velká a masitá rajčata
chilli koření
sůl
2 vejce
zelená petrželka
1, 5 l vody
 

Postup

Nejdříve si očistíme česnek, opláchneme rajčata, odstraníme z nich vnitřky a nakrájíme je na proužky. Do hrnce na polévku dáme olej a rozehřejeme jej. Přidáme prolisovaný česnek a za stálého míchání ho osmahneme. Poté přidáme strouhanku a opečeme do růžova. Vše zalijeme horkou vodou, ihned přidáme nakrájená rajčata a všechno koření. Zvolna vaříme asi půl hodiny. Do vařící polévky přilijeme tenkým proudem a přes vidličkou rozšlehaná vejce a vše necháme při mírné teplotě vařit ještě asi 3 minuty.
Česnečku podáváme samozřejmě horkou, posypanou zelenou petrželkou a případně kousky opečeného chleba či žemle.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".