Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Roštěnky s paprikou
(vde)
recept číslo: 164
hopa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

4 roštěnky po 150 g
1 lžička soli
pepř
2 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
250 ml masového vývaru
500 g syrové papriky
500 g rajčat
3 cibule
1 stroužek česneku
3 lžíce sádla nebo slaniny
2 lžíce sladké papriky
2 lžíce rajského protlaku

 

Postup

Maso lehce naklepeme, případné tučné okraje nakrojíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V horkém oleji opékáme roštěnkyy asi ž minut, až zhnědnou. Několikrát je obrátíme. Potom přilijeme masový vývar a dusíme je na mírném ohni. Podle potřeby přiléváme vývar.
Omyté papriky si rozkrojíme na čtvrtky, ostraníme semena a nakrájíme je na 3 cm široké proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi si rozpustíme sádlo, cibuli a česnek na něm osmahneme do světlehněda. Vmícháme sladkou mletou papriku a jaský protlak, Přidáme rajčata a pět minut vaříme. Nakonec přidáme nakrájené papriky a dusíme vše na mírném ohni ještě asi 10 minut. Osolíme a opepříme. Jako přílohu lze použít brambory - tentokrát v trochu jiné úpravě. Brambory oloupeme a krájíme na kostičky velikosti asi 2 x 2 cm. Osmažíme je na másle, osolíme a posypeme kmínem, podlijeme trochou vývaru a dusíme je pod pokličkou do měkka.
Výhodou této úpravy je to, že zelenina zůstává lákavě barevná a křupavá a spolu s bramborovými kostičkami vhodně esteticky doplňuje maso.

?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".