Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Džuveč
(Ham)
recept číslo: 1638
dzovec.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

900 g vepřového masa z plecka
10 velkých zelených paprik
6 velkých rajčat
2 velké cibule
1 rajský protlak
5 stroužků česneku 1 lžička sladké papriky
pepř
sůl
olej
asi 200 g rýže
 

Postup

Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibule a na kostičky nakrájené maso. Podusíme a po chvilce přidáme červenou papriku, pepř, sůl, podlijeme vodou a necháme se dusit do poloměkka.
Na velký pekáč dáme trochu oleje, na nudličky pokrájené papriky a na kousky pokrájená rajčata. Po chvilce dušení přidáme česnek, rajský protlak a směs necháme ještě chvilku dusit. Potom přidáme poloměkké maso spolu s opranou (syrovou) rýží, zalijeme asi 1 l vody a dáme se do trouby dusit až je rýže měkká. Podáváme se s chlebem.
Rýže zvětší svůj objem asi 3x. Množství přidávané vody závisí na dužnatosti paprik a rajčat.

Názory čtenárů

Je to u nás celkem oblíbené jídlo. Přidávám bodíky.
m dne 26.8.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".