Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí prsíčka pod peřinkou
(Maj)
recept číslo: 1624
kuperin.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

4 kuřecí prsíčka
1/2 kg drůbeží nebo míchané sekané
4 plátky plátkového sýra
4 plátky šunky
1/2 dcl oleje
sůl
pepř
 

Postup

Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na olejem vymazaný pekáček. Každou porci přikryjeme plátkem šunky a kopečkem běžně ochucené sekané tak, aby bylo maso zakryté, pokapeme olejem a dáme zapéct do trouby. Před dopečením položíme na každou porci plátek sýra a necháme ho mírně roztavit. Podáváme s bramborovou kaší.

Obměna:
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, okmínujeme, potřeme rozdrceným česnekem a položíme na sádlem vymazaný pekáček. Na každou porci dáme hrstku syrového kysaného zelí a zakryjeme peřinkou ze sekané. Pokapeme rozpuštěným sádlem a dáme do trouby zapéct. Ke konci pečení mírně podlijeme vodou.
Podáváme s bramborovým nebo kynutým knedlíkem.

Názory čtenárů

Velmi dobré a chutné a ti co tento recept haní bych poslala hlad a polské vši,aby věděli,co je dobré.Asi si na ten recept netroufnou,tak ho raději pomluví.Jak říkám,dobré,chutné a velmi jednoduché.Blahopřeji.
Miri dne 17.6.2012 10:02:49
hladomor na vás
vyskočilová dne 25.4.2012 11:33:08
je to supr recept
vyskočilová dne 25.4.2012 11:31:49
Recept vypadá opravdu nevábně. Myslím,že kuřecí se nechá zhodnotit i lépe.
Eva dne 24.3.2012 08:02:47

jájá dne 15.2.2012 22:12:53
Tak tohle je snad nejhorší "výmysl" české kuchyně... až já se někdy divím co lidi dokáží vymyslet. To je opravdu až skoro hrůzostrašné. Na kuřecí maso plácnout sekanou a sýr...no to jsem ještě neviděl. Tady Pan/Paní Maj se gastronomii spíše vysmívá.
Marek dne 26.11.2011 10:02:14
Ahoj,odpovídám na dotaz stehýnka z KFC. Koupím 2 pytlíky slaných brambůrků. Rozdrtím je a dám do mísy. Kuřecí prsa nakrájím na kostky a přidám je do mísy. Rukou spojim. Vezmu plech na pečení,dám na něj pečící papír a maso rozložím. Peču v troubě na 180 st.,občas maso otočím. Obalit jde vše.
Věra dne 28.11.2010 10:49:04
Z toho by Pohlreicha asi kleplo...
Jarin dne 11.6.2010 15:57:33
já mám kuřecí masíčko moc ráda a recepty jsou fajn masičko moc dobré, mám tři děti a i manžel si pochutnával.ANO ZLOBA TO JE TEDA NĚCO..PRO MĚ MOC DOBRÉ LENKA.moc zdravím MAJ ŠIKULKA..
lenka dne 19.5.2010 12:10:03
docela si protiřečíte jeden řekne že je to blaf a druhej zase že je to výborný,takže pak nevim jestli to můžu uvařit nebo ne.........
paja dne 14.5.2010 10:46:07
Pro poslední z pisatelů : Když neumím ani zapnout troubu, tak se nepokouším vařit! Pravděpodobně to totiž bude chyba ve Vás a né v receptu! Krá.. jedny závistivé! Pro Maj : velmi dobré, Děkujem :-)
Vendy dne 12.5.2010 13:50:16
dobre
BARA dne 6.3.2010 10:16:18
uz to prej nikdy nemam varit,ale me samotne to chutnalo
nikola dne 24.1.2010 18:20:25
tak to teda už varit nebudu. vypada to pekne dokud to clovek neokoštuje. je to humus. celé to letělo do koše
katka hložková zlin dne 18.1.2010 11:39:30
Tak já jsem tento recept také vyzkoušela, ale vůbec jsem nebyla pochválena. Bylo mi řečeno už nikdy to nevař!!
ji dne 6.11.2009 09:18:03
Pro Emu: vyzkoušejte také, třeba Vás z té doborty klepne taky...
Marie dne 15.10.2009 10:04:52
Kdyby tento recept četl Z. Pohlreich, tak ho z toho klepne. Mě taky. A ještě když někdo napíše, že to je kulinářská pochoutka, tak to je úplný pitomec.
Ema dne 8.10.2009 16:24:23
Tak jsem ten recept spáchal dneska k obědu a je to skutečně mňamózní. Děkuji autorovi receptu za rozšíření mých kulinářských obzorů.
tomasini dne 23.8.2009 14:25:54
Mam narozeninky a čeká mě oslava,chci se ukázat a ten recept vypadá skvěle.Tak doufám,že to klapne.Četla jsem názory ostatníchuzana
Zuzka dne 27.11.2008 21:34:59
Včera jsem to udělala k večeři - vynikající ... hned jsem recept doporučila dál :)
Miluška dne 6.11.2008 09:37:28
vypada to skvele...uz se to pece... :-))
paula dne 4.11.2008 08:47:05
Nezkusil někdo udělat obal na kuřecí stehýnka jako od KFC?? Vím, že to mají patentovaný, ale české kuchařinky přijdou na všechno .... jak to vymyslet ... zdokonalit. Je sice hodně pálivý (obal), to by se dalo zmírnit, ale je úžasně křehký. Díky - přijdu se sem zase podívat, jestli se tu objeví nějaký nápad.
ZdenkaM dne 26.10.2008 23:08:57
To se těžko popisuje, to je lepší ochutnat. A stojí to za to vyzkoušet
kecálek dne 1.10.2008 20:35:12
Včera vyzkoušeno, hodnotím 10-ti bodíčky, moc všem chutnalo - jednoduché a rychlé na přípravu. Chválím autora.
dne 2.4.2007
Průměrně dobré jídlo ale hodnotím dobrý nápad se zelím, to nám chutnalo víc.
Kamila dne 26.1.2007
Děkuji za Vaše uznání, velmi mě těší, ještě jednou díky.
Maj dne 2.1.2007
jojo, jen mohu souhlasit, je to MŇAM!
Keliška dne 28.11.2006
Autor za recept zasluhuje aspoň 100 bodů, nemá to chybu!
Mříková dne 23.10.2006
ZÁZRAČNĚ JEDNODUCHÉ JÍDLO A MOOOC DOBRÉ!!!!
babu dne 12.10.2006
hnedle jdu vyzkoušet, už mě opustila veškerá inspirace k vaření, ale tohle udělám, jistě..
Mirka dne 18.9.2006
Moc dobré, zvlášť to se zelím, zelí miluje celá naše rodina a v této kombinaci to bylo hodně "jedlé".
Pipka dne 8.8.2006
Kuře, kuřecí prsíčka, kuře na....ale když je to taková dobrota a opravdu je to vždy jiné, důkazem toho všeho je i tenhle recept. Upřímně doporučuji i pro začínající kuchařky, jako jsem já, snadné, rychlé a moc mňam!
Petruša dne 12.5.2006
Tak již vyzkoušeno a vše se povedlo, obě varianty jsem uvařil na ochutnání a všichni jen mlaskali, teď recept kopíruju pro známé, ať si taky pochutnají. Přidávám body.
Karel V. dne 20.4.2006
Dost dobrý nápad, vyzkouším brzy.
Karel V. dne 12.4.2006
Souhlas se všemi názory zde uvedenými, je to prostě kuře tisíckrát jinak a tohle se obzvlášť vyvedlo!
Lišková dne 11.4.2006
Už vím, co na velikonoce uvařím pro domácí i hosty. Vyzkoušela jsem v sobotu se zelím a druhou variantu udělám na svátky. Přidávám hodnocení.
Steffi dne 29.3.2006
No mňam, nezbylo nic!
Jirka dne 22.3.2006
Nekomentuji, je to prostě 1*
Klár dne 28.2.2006
Mám vyzkoušeno i podávání za studena, šikmo nakrájím jednotlivé porce na jako malou roládku a podávám s chlebem, křenem, hořčicí či tatarkou
Jiřka dne 3.2.2006
Tak vyzkoušeno včera k obědu, všem moc chutnalo, ještě zůstalo na dnešek, pokud to moji chlapi nesnědli k večeři, pořád chodili uždibovat...
Klára dne 30.1.2006
Dobrý, chutný pokrm, zaslouží si bod.
Franta dne 27.1.2006
Zvlášť se zelím to bylo úžasné - dělala jsem z krůtího s bramborovým knedlíkem. Dávám bod.
Sada dne 26.1.2006
U nás se to ujalo rychle a pro velkou popularitu stále opakujeme, recept jsem rozdala i v práci a všichni se olizovali až za ušima-:-))
Kamča dne 24.1.2006
Ahojky Drahuše,
už jsi to vyzkoušela? A jak to dopadlo?
Maj dne 13.1.2006
Ahoj Maj, tohle bylo opravdu skvělé. Nemám co dodat.
Drahuše. dne 24.11.2005
Tahle specialita je opravdu k sežrá....
Líba dne 23.11.2005
Vyzkoušeno a pochváleno! Doporučuji.
Mila dne 31.10.2005
Tak tohle na obrázku skutečně vypadá jako moc dobré pochutnání a už se těším domů, jak to spáchám k večeři!!!!
dne 29.9.2005
Nedělní oběd byl s touto variantou kuřecího masa vítanou změnou v rodinném jídelníčku.
majdalenka dne 22.9.2005
Obě varianty jsem vyzkoušel a můžu říct, že to byla opravdu kulinářská pochoutka. Zařazuji mezi své oblíbené rodinné recepty.
Jirka dne 23.8.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".