Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pradědovo tajemství
(Maj)
recept číslo: 1623
pradetaj.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vepřové kotletky bez kostí
1 balení zeleninového leča
1 cibule
8 stroužků česneku
5 lžic oleje
5 lžic rajského protlaku nebo kečupu
1 dcl piva
20 dkg strouhané Nivy / jiný sýr dle chuti /
sůl
pepř
oregáno
feferonky
8 topinek
 

Postup

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přendáme na talíř a do výpeku přidáme rajský protlak, zeleninové lečo, drcený česnek a pivo a mírně povaříme asi 3 minuty.

Dochutíme pepřem, solí a oreganem. Maso dáme zpět a necháme prohřát. Na talíř klademe vždy dvě klasicky připravené topinky potřené česnekem a přelejeme je šťávou se zeleninou. Na to položíme porci masa a posypeme hustě strouhanou Nivou. Ozdobíme feferonkou.

Názory čtenárů

Mám tady jednu radu. Zkusil jsem dát nakrájený chleba na krajíce a dal jsem ho do mražáku.Druhý den jsem je vztáh a dal přímo zmrzlé do friťáku.Podle klasicky dělaných topinek to je teda pochoutka .Vyzkoušejte a napište jak váto chutnalo na tadik.lucka@seznam.cz
OKO dne 1.3.2010 22:42:46
Tez to doma delam, ale mnohem lepsi je kdyz se maso nakraji na nudlicky, tak nejak lepe nasakne tu chut smesi:) a lip se to ji;)
Andrea dne 13.2.2010 11:58:18
Bomba vec vsechny zrali jako divi
dne 31.1.2009 20:45:04
nevite jake toje z hoveziho masa
zdenka dne 11.11.2008 16:12:28
Když jsem si přečetl tolik chváli na toto jídlo tak jsem si řekl překvapím manželku a byl jsem zklamán né jen já ale i manželka.Já jsem to ohodnotil nic moc a manželka ještě hůře.Je vidět že holt každý máme jinou chut´jen mě překvapuje tolik kladných ohlasů.
petr dne 21.9.2008 14:29:09
Chtěla jsem se zeptat, jestli jste to někdo zkoušel s topinkami z topinkovače. Já ty smažené na oleji moc nemusím, ale mám strach, jestli ty z topinkovače nebudou moc tvrdé. Děkuji za radu.
Tereza dne 23.4.2008 15:36:17
MOC MOC MOC DOBRY!!! MUJ 16-TI LETY SYN PO KONZUMACI PROHLASIL,ZE NIC LEPSIHO NIKDY NEJEDL A TO JE CO RICT JE TOTIZ VELICE MLSNEJ.
NIKCA dne 11.4.2008 07:19:28
Už dlouho se na to chystám,Uvidíme!Dám vědět.
Eva dne 2.4.2008 21:59:05
Teď sem tu našla tento recept,ktarý všichni chválí.Zítra jak přijdu z práce ho udělám na oběd.Akorát se bojím toho masa jak dlouho ho tam nechat na té pánvi.Jen chvíli?Nebudou to krvavé steaky?Díky za nápad.
Janička dne 8.3.2008
V SOBOTU,JSEM TENTO RECEPT VYZKOUŠELA A BYL SUPER
VLADKA dne 10.9.2007
hned to dneska zkusim
iva dne 27.1.2007
Větší jedlíci si dají dvě topinky /je to porce jako u knedlíků, někdo sní víc, někdo míň /, ale maso je vždy jen jedno na jednu porci :-))
Maj dne 26.1.2007
8 topinek a jen 4 kotlety?????
markula dne 25.1.2007
Jako silvestrovské meny se mi tento pokrm velmi osvědčil, ještě nad ránem v Novém roce 2007 se málem strhla bitka o poslední sousta této dobroty. Doporučuji a velmi chválím!!!
Kateřina dne 2.1.2007
naprosto vynikající, moc jsme si pochutnali.
K dne 3.11.2006
Báječné a rychlé pohoštění,- a příloha zcela netradiční, to se povedlo, zařazuji do oblíbených domácích jídel naší rodiny, díky.
Štefi dne 23.10.2006
Moc dobré, ale to už ani není třeba psát, pdole té chvály shora:-))
Jitka dne 17.8.2006
Díky za recept, uspěla jsem i u tety v Itálii, všichni chtěli "návod" na tu originální dobrotu.
Patricie dne 8.8.2006
všem nám chutnalo Evik
dne 5.8.2006
Musím také přizpět trochou do mlýna. Dávám si je někdy k obědu, pokud na něj jdeme s kolegyní. Jen ten malý rozdíl. že maso je nakrájené na nudličky a hlavně hodně, bohatě posypané sýrem. U nás to známe pod názvem " Čertovo kopyto". Ale to je vlastně jedno, hlavně že chutná. Fakt moc dobré. A ta topinka je pod ním moc fajn.
Jana H. dne 1.8.2006
Ne, nahoru už se další topinka nedává, jí se příborem. Topinka pod masem pěkně nasákne šťávou a jde lehce krájet.
dne 31.7.2006
No hej, ale na to maso ide ešte jedna topínka, nie?
dne 27.7.2006
Martino,
je potřeba zalít topinky na talíři "šťávou" a zeleninou, na to dát maso, dozdobit a poprosit strávníky o 3-5 minut strpení, než topinka pěkně nasákne "šťávu", potom jde vše krájet dobře. Ale málo-kdy se podaří udržet strávníky na uzdě a krájení - nekrájení je jim naprosto jedno :-)), hlavně, že už můžou tu dobrotu ochutnat...
Jsem ráda, že Vám chutnalo. Maj
Maj dne 26.7.2006
Vyzkoušeli jsme to doma a bylo to moc dobré, jen topinky nesmí být tolik křupavé, jinak se nedají ukrojit. SUPER!
Martina dne 21.7.2006
Odpovídám na dotaz ohledně leča /sice pozdě, byla jsem na dovolené/ - lečo může být ze sklenice i z mražáku, prostě jaké máte, nebo nemáte-li žádné a máte čerstvou zeleninu /papriky, rajčata/, můžete také použít. Přeji hodně úspěchů při vaření a dobrou chuť.
Maj.20.07.06 dne 20.7.2006
prosím, to lečo je mražené nebo naložené ve sklenici? děkuji Chci tento recept určitě zkusit
dne 9.7.2006
VŘELE VŠEM DOPORUČUJI TENHLE RECEPT PROSTĚ NEMÁ CHYBU!
PRŤKA dne 22.6.2006
Co může být na topince s masem tak zvláštního, no- budu muset vyzkoušet na svém mlsném jazýčku osobně a to hned dnes odpoledne, nebo spíš až večer, na vaření je odpoledne moc teplo. Potom poreferuji, ale moc tomu nevěřím. Uvidím sám.
Prťka dne 21.6.2006
Tolik chvály jsem přečetla, musela jsem to taky vyzkoušet a přidávám s radostí pár bodíků, bylo to moc dobré a všem chutnalo.
Jabloňová Jiřina dne 20.6.2006
Pořád jsem hledala něco zvláštního, jiného, netradičního a už nehledám. Tento recept splňuje všechny moje požadavky. To bude tchýně "mrkat na drát"! Díky. Maj!
Mirka dne 12.5.2006
Protože je vše již vyzkoušeno i snědeno, mohu z vlastní zkušenosti tento opravdu dobrý a jednoduchý recept jen doporučit. Zařazuji do stálé nabídky své kuchyně a rozesílám recept dál všem svým přátelům. Díky Maj.
Blažena Králová dne 19.4.2006
Hodlám vyzkoušet tuto opěvovanou krmi na svátky jara, tak snad dle vší té chvály uspěji i u nás doma. Vypadá to, že nám to podráždí příjemně chuťové pohárky. Posléze napíši, jak se vše povedlo a zda chutnalo.
Blažena Králová dne 12.4.2006
To je ZLATÝ recept těchto stránek! Vřele všem doporučuji!!!!!!!
paní Lišková H. dne 23.3.2006
Souhlasím taky se všemi těmi názory že je to dobrota, která nedá moc práce a moc dobře chutná.
Mirek dne 2.3.2006
Vyzkoušeno a budu se k tomuto rychlému a vynikajícímu receptu dost často vracet!
Renata dne 1.3.2006
Tak to všichni chválí, asi to vyzkouším
Renata dne 28.2.2006
Vypadá to jednoduše a dobře, čtu tady samou chválu, tak to určitě vyzkouším. Moji chlapi jsou masožravci a navíc topinkoví, tak jim to určitě bude chutnat.
Berry dne 23.2.2006
Nic nemohu dodat, vše bylo napsáno, je to prostě dobrota!
Laďa dne 23.2.2006
Dělala jsem to k obědu místo na topince s bramborem a moc nám to chutnalo.
Marcela dne 23.2.2006
Ten praděda byl ale filuta, tak jednoduché a dobré
jídlo se hned tak nevidí a s tou topinkou to má opravdu šmrnc...
Anička dne 30.1.2006
Vyzkoušeli jsme "pradědu" a tak nám chutnal, že bylo rozhodnuto zařadit ho do jídel pro zvláště milé a gastronomicky náročné hosty! Po obědu (nebo večeři) má člověk pocit lehkosti a přitom dokonalého nasycení! Výborný recept a všem návštěvníkům této kuchařky ho doporučujeme doma vyzkoušet!
Díky !
Maruš a Zdeněk z JI dne 30.1.2006
Co je psáno, to je dáno a tady není co vytknout, bezva nápad. Díky.
Venda dne 27.1.2006
Není nad prozrazená tajemství- tohle si nechat pro sebe by byl opravdu hřích...
Mila dne 24.1.2006
Výborné!!!! Budu dělat často.Dělala jsem z kuřecího masa.
MArie dne 21.1.2006
Nápadité, originální, ne přímo tradiční - prostě tajemství, jak má být!
Karel dne 17.1.2006
Právě jsme dojedli a mě nezbývá než moc poděkovat pradědovi za vyzrazené tajemství.Je to naprosto skvělé...díky!
Jinjorka dne 14.1.2006
Tak tohle je tedy to, co potřebuji, rychlé a vynikající chuti! Děkuji za receptík!
Alena dne 13.1.2006
Netradičně pojatý recept na rychlý oběd či večeři s možností několika vairant k použití masa. Dělala jsem z kuřecích stejků a bylo to opravdu mňam!!
Kupková dne 23.11.2005

dne 18.11.2005
Topinky jako přílohu jsem nikdy nedělala a zjistila jsem, že jsem o hodně přišla. Vynikající recept.
Drahuše. dne 18.11.2005
Docela mě to láká k vyzkoušení, tolik chvály, tak to asi uvařím k obědu o víkendu.
Eva dne 31.10.2005
Výborné, pochutnali jsme si.
lidka dne 14.10.2005
Moc moc dobré. Škoda, že tu není obrázek - fotografie, vypadá to velice pěkně/v reálu/ a ještě lépe chtuná!
Jarka dne 5.10.2005
Včerejší volný den jsem završila touto dobrotou k obědu,určitě ji zase brzy udělám,moc jsme si pochutnali.
majdalenka dne 29.9.2005
Máme rádi neobvyklé kombinace a tohle je opravdu pochoutka.
mirka dne 22.9.2005
Takovou zvláštní kombinaci musím vyzkoušet.
Jiřinka dne 28.8.2005
Tak tohle dám taky rodině k obědu, až mi přijdou blahopřát!
Martina dne 26.8.2005
Bude to rychlé a opravdu nezvyklé, masíčko na topince, mňam!
Martina dne 26.8.2005
Netradiční pokrm z tradičních surovin, nevěřil jsem, ale je to super chuťovka!
Jirka dne 23.8.2005
Super rychlovka, všem chutnalo!
Terka dne 5.8.2005
Originální, dobré, doporučuji
Ivett dne 27.7.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".