Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kotlety s griládou
(cas)
recept číslo: 1616
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g vepřových kotlet
1 cibule
2 lžíce medu
1 palička česneku
1 lžička worcesteru
sůl
olej
Griláda:
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce pomerančové šťávy
100 ml kečupu
1 lžíce sezamových semínek
1 lžička mletého zázvoru
50 g rozinek
 

Postup

Kotlety opláchneme, osušíme a částečně oddělíme od kosti. Česnek oloupeme, prolisujeme, přidáme jemně nastrouhanou cibuli, pár kapek worcesteru omáčky, sůl a med. Promícháme a tuto směs důkladně vetřeme po obou stranách do kotlet. Kotlety naskládáme do misky, pokapeme olejem a necháme nejméně 12 hodin odležet v chladnu.
Před tepelnou úpravou kotlet si nejdříve připravíme smícháním všech uvedených ingrediencí griládu – pikantní směs, kterou budeme podávat k masu.
Na dobré pánvi (nejlépe litinové) si rozpálíme olej, vložíme kotlety a rychle opékáme. Po 4 minutách je otočíme a dopečeme i po druhé straně. Podáváme s čerstvým chlebem a s připravenou griládou.
Poznámka: Moji muži milují hranolky, a tak jsem přílohu přizpůsobila jim. A navíc k tomu i salát z čerstvé zeleniny (ledový salát, paprika, rajčata, plátky žampionů, sůl, mletý pepř, olivový olej, cukr, citrón).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".