Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zakryté hovězí plátky
(Ham)
recept číslo: 1612
zakryho.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

4 plátky hovězího masa
200 - 250 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny
4 - 5 nakládaných kyselých okurek
sůl
mletý pepř
olej
horčice
hladká mouka
Tatra mléko
 

Postup

Hovězí plátky naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a opepříme a na jedné straně potřeme hořčicí, obalime v hladké mouce a po obou stranách osmažíme na rozpáleném tuku. Pak je vyjmeme na talíř a necháme v teple. Do zbylého oleje přidáme jednu nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji osmažíme do hněda, ale pozor, aby se nespálila. Pak do ní vložíme osmažené hovězí plátky, podlijeme trochou vody a necháme dusit. Na druhou pánvičku dáme trochu oleje, přidáme na kostičky nakrájený bůček, cibulku a okurky a chvilku smažíme. Když jsou plátky tak do 3/4 hotové, přendáme je do pekáčku posypeme směsí tak, aby byly celé přikryté, zalijeme mlékem Tatra a vložíme do trouby dopéct, až jsou měkké.
Jako přílohu lze použít různě upravené brambory.

Názory čtenárů

může to být dobré,ale na můj vkus trochu moc nádobí :o))))
Helena dne 14.7.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".