Hovězí plátky naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a opepříme a na jedné straně potřeme hořčicí, obalime v hladké mouce a po obou stranách osmažíme na rozpáleném tuku. Pak je vyjmeme na talíř a necháme v teple. Do zbylého oleje přidáme jednu nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji osmažíme do hněda, ale pozor, aby se nespálila. Pak do ní vložíme osmažené hovězí plátky, podlijeme trochou vody a necháme dusit. Na druhou pánvičku dáme trochu oleje, přidáme na kostičky nakrájený bůček, cibulku a okurky a chvilku smažíme. Když jsou plátky tak do 3/4 hotové, přendáme je do pekáčku posypeme směsí tak, aby byly celé přikryté, zalijeme mlékem Tatra a vložíme do trouby dopéct, až jsou měkké.
Jako přílohu lze použít různě upravené brambory.