Ryby nejprve dobře opláchneme (mražené necháme samozřejmě nejdříve rozmrazit) a osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou (kterou můžeme hned vyhodit). Rozdělíme je na porce, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Před tepelnou úpravou je ale ještě jednou osušíme. Jednotlivé porce osolíme a obalíme je ve směsi, kterou jsme si připravili smícháním hladké mouky, trochy soli a jedné lžíce kořenící směsi na ryby. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme. Zelenou petrželku také opláchneme, necháme okapat a nasekáme.
Na pánvi si rozpálíme olej s kouskem másla a připravené obalené rybí porce na něm osmažíme do křupava. Vyjmeme je a uchováme v teple a na zbylém oleji opražíme nasekané mandle. Když zezlátnou, přidáme nasekanou zelenou petrželku a promícháme.
Ryby podáváme posypané směsí mandlí a zelené petrželky, pokapeme je zbylým tukem z pánve a obložíme je tenkými plátky citrónu. Pokud musíme mít přílohu, tak zvolíme třeba vařené brambory nebo čerstvou bagetu.