Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rybí polévka II
(vde)
recept číslo: 160
rybipol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 hlavy z kapra
1 porce kapra
400 g másla
1/8 l sladké smetany
lžíce bílého vína
sůl
cibule
pór
kořenová zelenina
zelená petrželka
strouhaný zázvor

 

Postup

Očištěné a rozpůlené hlavy kapra, kosti a vnitřnosti vaříme v osolené vodě s cibulí a pórem. Jakmile se maso odděluje od kostí, vývar procedíme, zahustíme jej světlou jíškou z másla a lžíce mouky a povaříme. Potom do polévky vložíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou jsme předem osmahli na kousku másla. Také jednu porci kapra opečeme zvlášť na másle, zbavíme případných kostí, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky. Maso z uvařených hlav pečlivě obereme a nakrájíme, stejně nakrájíme i vnitřnosti a vše opět vložíme do polévky. Zalijeme sladkou smetanou, ochutíme solí, muškátovým květem nebo strouhaným zázvorem. Nakonec přidáme lžíci vína. Podáváme s osmaženou houskou. ?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".