Postup
Řízky opláchneme, osušíme (nejlépe papírovou utěrkou), po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozpálíme olej a řízky na něm po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a uchováme v teple. Do výpeku přilijeme smetanu ke šlehání a přivedeme k varu, přidáme bílé víno, hořčici a jemně nasekané kapary. Opět promícháme, do omáčky vrátíme maso a jakmile omáčka i s masem začíná vřít, ztlumíme příkon tepla tak, aby pouze malinko pobublávala. Přikryjeme pokličkou a dusíme při téměř utajeném varu nejméně hodinu. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se maso nepřichytává ke dnu. Když je maso měkké, odstavíme ze zdroje tepla, přidáme po kapkách citrónovou šťávu a případně přisolíme. Utajené řízky podáváme s rýží, můžeme ozdobit kolečkem citronu.
Poznámka:
Jako řada omáček i tato má druhý den ještě výraznější chuť a lépe voní.